Kovasti olen yrittänyt mutta Vuodatus ei suostu tallentamaan tätä tärkeää kuvaa. Teen silti analyysin. Ystäväni Simo lähetti minulle useammankin kuvan analysoitavaksi mutta ei makeaa mahan täydeltä joten analysoin yhden kerrallaan.
Tässä teoksessa on jälleen hyvin vahva sosiopoliittinen näkökulma; pitääkö täällä ihan oikeesti hei hengittää paskaa säilyäkseen hengissä? Ilmeisesti pitää.
Kuvassa näkyvä Hervanta-kyltti toki myös viittaa vahvaan paskan imppaamiseen.
Teoksen sommittelu on toimiva, siinä jätetään ympärille tilaa mutta ei kuitenkaan liikaa jolloin teos on kytköksissä valmiina oleviin elementteihin. Liika tila loisi ikäänkuin tunkeilevan tunnelman, tässä saavat kaikki hengittää vapaasti paskaa.
En tiedä onko jenkem ihan oikea asia vai urbaani legenda mutta jos joku ei tiedä mitä jenkem tarkoittaa niin long story short: (ihmis)paskan imppaamista/hengittelyä päihtymistarkoituksessa. En ole kokeillut enkä aio kokeilla vaikka olenkin suhteellisen avoin kaikille päihteille kuten muutkin taiteilijat. Ei se Van Goghkaan ihan huvikseen korvaansa leikannut irti, narkannut ja dokannut se oli ja varmaan jossain piripsykoosissa. Plus hullu tietenkin.
Fontti on myös todella tiivis ja selkeä. Ei tule liiallisesta kiireestä ajatusta vaikka varmasti suhteellisen kiireellisesti tuollaisella aluella on tehty. Ehkäpä tuon teollisuusalueen kuvan viereen tarkoituksella tehty?
Kuin tuo piippu puskisi ulos jenkem-savua ja vertauskuvallisesti siis maailmaa ja ilmastoa tuhoaa?
Kukaan ei tiedä taiteilijan lisäksi. Tämäkin taideteos saa 6/5 tähteä.
CqxrDH0.jpg